Trla baba lan

Ništa od izbora u Mostaru!

''Dobro je u svemu ovome što nitko ne napušta sastanke'', rekao je, a na pitanje je li sada kasno za izbore, Šupljeglav je odgovorio potvrdno.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stranke nisu bile spremne za konačan stav. Određeni broj je iznio svoj stav a drugi nisu bili spremni pa smo i to ostavili za sljedeći sastanak'', rekao je Predrag Šupljeglav, predstavnik Koordinacije Srba nakon sastanka parlamentarnih stranaka o izborima u Mostaru.

Sljedeći sastanak održat će se tek 10. svibnja. Na današnjem nije zaključeno puno toga, a ako se zna da će Središnje izborno povjerenstvo raspisati izbore najkasnije do 9. svibnja, čini se da je opet kasno za Mostar.

Bljesak.info / 



Šupljeglav je rekao kako se raspravljalo o izmjenama gradskog Statuta te o modelima biranja vijećnika u Gradsko vijeće.

''Po zahtjevu SDA, najprije se raspravljalo o Statutu. Po pitanju Statua zaključak je da je potrebno izvršiti izmjene statuta u onom dijelu kojim će biti usklađene odredbe Izbornog zakona. Kad bude dogovoren konačan dogovor o izboru vijećnika trebat će promijeniti odredbe u statutu'', rekao je.

Dodao je kako su, pored toga, izneseni prijedlozi za izmjene još nekih članova Statuta.

''Na kraju se zaključilo da ostavimo još sedam dana da se budućem domaćinu BPS dostave konačni stavovi političkih stranaka o odredbama statuta koje po njihovu mišljenju trebalo mijenjati. Nadamo se da ćemo tada suziti sve te prijedloge kao što smo uradili s modelom izbora, koja smo doveli do dva prijedloga'', rekao je Šupljeglav potvrdivši kako je sljedeći sastanak 10. svibnja.

Bljesak.info / 


''Dobro je u svemu ovome što nitko ne napušta sastanke'', rekao je, a na pitanje je li sada kasno za izbore, Šupljeglav je odgovorio potvrdno.

''Mogli bismo reći da je kasno jer se izbori raspisuju najkasnije do 9. svibnja, ali što se tiče statuta njega će mijenjati Gradsko Vijeće i u tom smislu nije kasno. Što se tiče modela izbora, kasno je'', rekao je Šupljeglav.

Kopirati
Drag cursor here to close