Iznenađeni?

Ništa nova - HDZ BiH osudio SDA

Osuđuju neutemeljene napade SDA na vodstvo Republike Hrvatske u nastojanjima narušavanja bilateralnih odnosa za vlastitu političku korist.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2020. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica BiH osuđuje neutemeljene napade SDA na vodstvo Republike Hrvatske u nastojanjima narušavanja bilateralnih odnosa za vlastitu političku korist.

''Kontinuirano kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma kroz negiranje konstitutivnosti i prava konstitutivnih naroda činjenice su današnje Bosne i Hercegovine, a ponašanje su vodećih bošnjačkih političara i političkih opcija'', naveli su u priopćenju.

HDZ BiH pozdravlja i poziva na daljnju internacionalizaciju izazova s kojima su Bosna i Hercegovina i hrvatski narod u BiH suočeni. Navode da je zaštita ustavno-pravnog poretka imperativ u izgradnji stabilnih prilika i bolje budućnosti.

'''Iako izvjesno da je bespotrebno podizanje tenzija već prepoznat način funkcioniranja SDA u političkom svijetu Bosne i Hercegovine, neutemeljeni navodi neće se uspjeti instrumentalizirati za dobit, kao ni za mijenjanje povijesnih tekovina ni narušavanje dugotrajnih dobrosusjedskih odnosa''.

Navode da kao snažan i prepoznat partner Bosne i Hercegovine, Republika Hrvatska i njezino vodstvo kontinuirano se zalažu za daljnji napredak BiH ka članstvu u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, internacionalizacijom brojnih pitanja koja opterećuju bh. društvo i zalažući se za ustavno-pravni poredak koji je Bosni i Hercegovini donio mir.

Ne mogu se zanemariti ni brojna ulaganja sredstava i kapaciteta Hrvatske u zajedničku izgradnju europske Bosne i Hercegovine.

''Stranka demokratske akcije (SDA) u Bosni i Hercegovini već duže vremena u javnom prostoru dijeli dvosmislene političke komentare, osobito u institucijama čiji su legitimitet odavno devalvirali i politički unakazili. Takav pristup legitimni hrvatski predstavnici ne dozvoljavaju, nego i dalje, unatoč raznim opstrukcijama dužnosnika SDA, pokušavaju zadržati kredibilitet naše zemlje kao ozbiljne države koja doista, bez kalkulacija, istinski i snažno zagovara napredak prema EU i europski put Bosne i Hercegovine što i Republika Hrvatska snažno podupire'', stoji u priopćenju.

Ovim putem pozivaju SDA na suzdržavanje od neprimjerenog političkog profitiranja te na snažnu suradnju s najiskrenijim i najprepoznatijim partnerom Bosne i Hercegovine – Republikom Hrvatskom.

Kopirati
Drag cursor here to close