Jasna poruka

Nikšić odgovorio Dodiku: Neće i ne može biti mirnog odcjepljenja

Vijesti / Politika | 26. 09. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna je količina bijesa, mržnje i šovinizma koju ovih dana iskazuje Milorad Dodik. Takve gluposti predstavljaju njegov osnovni predizborni alat za zaluđivanje masa, smatra čelni čovjek SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Kako navodi Nikšić, "čini se da je Dodik vjestan kako se bliži kraj njegove tiranije", a njegova priča o odjepljenju je, kako navodi Nikšić, "ništa drugo nego poziv na rat". 

Poziv na rat

"Da se ne lažemo to nije ništa drugo nego poziv na rat. Čisto sumnjam da Dodik i njemu slični planiraju svoje najbliže poslati u taj rat. Ne, njihovo carstvo, njihovu slobodu vjerojatno bi trebali braniti oni koji obespravljeni čekaju da se zaposle, oni koji rade za minimalnu plaću, oni koji su na granici siromaštva, kojima se svaki dan preko podobnih medija plasira njihova istina o ugroženosti Republike Srpske", napisao je Nikšić na svome Facebook profilu. 

On ističe kako "roditelji ponovno trebaju slati u rat djecu da bi obranili ono što su Dodik i slični kriminalom osigurali za svoju djecu koja će sa sigurne udaljenosti posmatrati, pijuckati i izvikivati parole, braneći svoje privilegije do posljednjeg naivca koji misli da brani RS". 

Propast države

"Njihova kampanja vodi i narod i državu u propast, pri čemu pod propast ne mislim na nestanak. Propast je ekonomsko i demografsko odumiranje, koje ovakvo sebično ponašanje ljudi koji u nemoći da osiguraju sigurno uživanje u kriminalom stečenom enormnom bogatstvu ne prezaju ni od prizivanja rata, samo pospješuje i produbljuje frustracije i očaj naroda", istaknuo je Nikšić. 

On nacodi kako je "svaka nova najava odcjepljenja je popraćena autobusima punim Banjalučana, Trebinjaca, Dobojlija i drugih građana RS-a koji se otcjepljuju od Dodika i RS te se pripajaju Njemačkoj, Švedskoj ili nekoj drugoj zemlji u kojoj ih se vrednuje po tome koliko su stručni, a ne koliko su spremni za spas svojih vođa žrtvovati sebe i svoju djecu".

"Neće i ne može biti mirnog odcjepljenja bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine i to treba znati i Dodik i svako drugi kome bi takva ideja pala napamet", zaključio je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close