Suradnja

Nikšić i Kojović potpisali Sporazum o osnivanju Bosanskohercegovačkog bloka

Svrha osnivanja Bloka, kako se navodi u sporazumu, jeste koordinirano političko djelovanje stranaka članica Bloka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i političkom aktivizmu na svim razinama.
Vijesti / Politika | 20. 06. 2019. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) i Naše stranke, Nermin Nikšić i Predrag Kojović, potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o osnivanju Bosanskohercegovačkog bloka. 

Svrha osnivanja Bloka,  kako se navodi u sporazumu, jeste koordinirano političko djelovanje stranaka članica Bloka u  izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i političkom aktivizmu na svim razinama. Blok je otvoren za suradnju i pridruživanje drugih stranaka koje njeguju iste ili slične vrijednosti, unutrašnju strukturu i ideale izražene u Programskim opredjeljenjima Bloka. 

Nikšić i Kojović su kazali da su u proteklom periodu ostvarili jedan suštinski kvalitetan, dobar i iskren odnos i suradnju. Naveli su da se radi se o tehničkom sporazumu koji regulira funkcioniranje SDP-a i Naše stranke u BH bloku, te koji omogućava pridruživanje drugih članova koji će ulaskom u BH blok postati potpuno ravnopravni članovi.   

Najavili su da se u srpnju može očekivati politički manifest BH bloka i da će u rujnu njegovi predstavnici krenuti u obilazak cijele BiH. 

''Politički manifest je nešto što možemo tretrirati i nekom vrstom programa BH Bloka. Želja nam je da okupljamo sve one koji su spremni u ovom trenutku da rade na integraciji BiH, a ne na podjelama, da ne tražimo ono što nas razlikuje, nego ono što nas spaja'', kazao je Nikšić.     

BiH je, kako je istaknuo, potrebno učiniti "normalnom zemljom bez obzira kako se ko zove".  

''Nije cilj BH Bloka da okupi  samo građane BiH koji su socijaldemokrati ili socijalliberali. Ovo je pokušaj da se okupe Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali građani koji smatraju da današnja BiH nije zemlja za koju su se borili u ratu i da BiH može mnogo bolje izgledati nego što je to danas'', kazao je Kojović. 

Naveo je da nas „ovaj sistem koji imamo samo dodatno dijeli, tjera u svađu i da proizvodi siromaštvo“. U BH blok, kako je dodao Kojović, dobrodošao je svako ko je spreman da razgovara o nekoj drugoj, boljoj, građanskoj BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close