Žele ukinuti suštinski element

Nije slučajan napad na policiju RS

Policija je jedan od najjačih institucija Srpske i sasvim sigurno nije slučajan kontinuirani napad na nju, smatra Milorad Dodik
Vijesti / Politika | 08. 01. 2019. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije slučajan kontinuirani napad na policiju Republike Srpske'', rekao je  srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik igovoreći da je policija RS jedna od najjačih institucija, te da je napadaju kako bi Srpska ostala bez suštinskih elemenata državnosti.

Istaknuo da ima pojedinaca koji nisu zadovoljni radom policije i da to postoji svugdje, ali da je policija jedna od najjačih institucija Srpske i da sasvim sigurno nije slučajan kontinuirani napad na nju.

"Računa se na to da treba razvlastiti još policiju u Srpskoj, što bi značilo razvlaštenje svih njenih suštinskih elemenata državnosti", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci poslije polaganja vijenaca na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" povodom Dana Republike, piše Srna.

Istaknuo je da se država zasniva i na primjeni sile koju upražnjavaju policija i vojska.

"Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju. Ovo društvo je stabilno i mirno i pored pojedinačnih slučajeva, a policija obavlja svoje poslove na najbolji mogući način i čini važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj", zaključio je Dodik.

Republika Srpska nastala je 9. siječnja 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH. Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. veljače 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close