Lukač

Nije nam poznato da je Naser Orić prolazio kroz RS

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je prethodno danas da postoje informacije da je Orić prekršio zabranu boravka na području RS te postavio pitanje zašto ga MUPRS-a nije uhitio, kao i sve koji su sudjelovali u pritiscima na svjedoke “u slučaju
Vijesti / Politika | 29. 05. 2018. u 12:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač tvrdi da policiji nije poznato da je Naser Orić, bivši zapovjednik Armije BiH u Srebrenici, prolazio kroz RS, a da je MUPRS-a znao za to i nije reagirao. 

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je prethodno danas da postoje informacije da je Orić prekršio zabranu boravka na području RS te postavio pitanje zašto ga MUPRS-a nije uhitio, kao i sve koji su sudjelovali u pritiscima na svjedoke “u slučaju Orić”. 

Lukač negira navode SDS, navodeći da je to "čista insinuacija predsjednika SDS-a Vukote Govedarice", optuživši SDS da kritizira sve segmete rada policije. 

Govedarica je danas rekao da SDS očekuje da Apelacijsko vijeće Suda BiH ukine oslobađajuću presudu Naseru Oriću i da postupak protiv njega bude obnovljen. 

Dodao je da SDS traži da predsjednik sudskog vijeća u ovom postupku Šaban Maksumić bude izuzet, “jer se dovodi u pitanje njegova objektivnost” zbog ratne prošlosti. 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je početkom ovog mjeseca zatražilo od Apelacijskog vijeća da prvostupanjsku presudu kojom su Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni optužbi za zločine počinjene u selima u okolici Srebrenice ukine, te da se postupak obnovi. 

U listopadu prošle godine Sud BiH je oslobodio Orića, bivšeg zapovjednika Armije BiH u Srebrenici i Muhića, pripadnika tih snaga da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close