Izbori slijede

Nezavisni blok: Raspustiti parlamente i izabrati tehničke vlade

Iz Nezavisnog bloka su pozivali političke lidere da prihvate prijedlog Nezavisnog bloka kako bi omogućili funkcioniranje sustava i institucija države, priopćeno je iz ove stranke.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2018. u 17:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok je predložio da se državni i dva entitetska parlamenta, aktualne vlade raspuste te da se izaberu nove tehničke vlade koje bi funkcionirale do izbora, a sve zbog, kako je istaknuto iz ove stranke, totalne anarhije i nesnalaženja aktualne vlasti, neusvajanja važnih akata za funkcioniranje institucija, čije posljedice trpe svi građani Bosne i Hercegovine. 

Tehničke vlade, navodi se u priopćenju Nezavisnog bloka, bile bi sastavljene od svih parlamentarnih stranaka i omogućile bi nesmetano funkcioniranje institucija sustava i osiguranje demokratskih i poštenih izbora.

Napominju da se ovakav pristup pokazao kao rješenje i u nekim zemljama regije, a primjenjuje se kada aktualne vlasti nemaju rješenja niti kapaciteta da osiguraju funkcioniranje države i stabilnost zemlje.

Najave i mogućnost da predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara raspusti Parlament FBiH u Nezavisnom bloku smatraju apsolutno neprihvatljivim te ističu da bi to izazvalo kolaps sustava, a najveću štetu bi pretrpjeli građani.

Naglašavaju da bilo čija ucjenjivačka jednostrana politika ništa dobro nije donijela narodu te da je jedino oko čega su se aktualni politički lideri usuglasili je povećanje akciza i cijena životnih troškova za građane.

Stoga su pozivali političke lidere da prihvate prijedlog Nezavisnog bloka kako bi omogućili funkcioniranje sustava i institucija države, priopćeno je iz ove stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close