Borba za prava radnika

Nezavisni blok podržava štrajk Sindikata doktora medicine i stomatologije

Nezavisni blok poziva vladajuće stranke i nadležna ministarstva da razgovaraju s predstavnicima Sindikata,
Vijesti / Politika | 06. 11. 2017. u 21:08

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok u parlamentu Bosne i Hercegovine daje podršku štrajku Sindikata doktora medicine i stomatologije, priopćio je taj blok.

''Također smatramo da su njihovi zahtjevi opravdani te stoga u potpunosti podržavamo štrajk koji je započeo danas u nekoliko županija FBiH. Način kojim je Sindikat doktora medicine i stomatologije odlučio da se bori za svoja prava, ali i prava svojih pacijenata je savjestan i u skladu s doktrinom te ih podržavamo u nakani da ne uskrate pomoć pacijentima i u periodu štrajka.

Nezavisni blok radi na izradi nove zdravstvene politike u Bosni i Hercegovini i uskoro ćemo javnosti prezentirati viziju zdravstva koje je u isključivoj funkciji pacijenta oslobođeno od dnevne politike, privatnih i obiteljskih interesa'', citat je iz priopćenja.

Nezavisni blok poziva vladajuće stranke i nadležna ministarstva da razgovaraju s predstavnicima Sindikata, razmotre i podrže njihove opravdane zahtjeve i omoguće im potpisivanje Kolektivnog ugovora, a sa ciljem boljih uvjeta rada doktora medicine i stomatologije, bolje usluge za pacijente i bolje zdravstvo za sve, navedeno je također u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close