Koalicijski sporazum

Nezavisni blok: Nema nikakvog sporazuma sa SDA

"Navodni" sporazum je potpisao zastupnik Eldin Vrače koji nije ni član NB-a.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2019. u 16:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom vijesti koja se pojavila u javnosti, da je Nezavisni blok  (NB) potpisao koalicijski sporazum sa Strankom demokratske akcije (SDA) o suradnji u Parlamentu Federacije BiH iz Nezavisnog bloka "jasno i nedvosmisleno odbacuju takve navode".

Kako se navodi u priopćenju "navodni" sporazum je potpisao zastupnik Eldin Vrače koji nije ni član NB-a, a koji je mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke - Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član.

''Kakvi motivi i interesi stoje iza ovakve odluke javnost će vjerojatno saznati u sljedećem razdoblju. Kupovina mandata, zadržavanje funkcija i privilegija je očito primarni cilj aktualnog rukovodstva SDA, te to upravo pokazuje zbog čega NB, ali i mnoge druge stranke ne žele da surađuju s njima'', navode iz Nezavisnog bloka.

Također podsjećaju, da je zbog djelovanja poput tog, Etički odbor nedavno iz stranke isključio i federalnog zastupnika Elmedina Volodera.

Nezavisni blok će ostati dosljedan svojih principa, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka, navodi Press služba te stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close