Senad Šepić

Nezavisni blok: HDZ i SNSD opstrukcijama samo dokazali potrebu za jačanjem države

''Nesposobnost i korumpiranost kadrova SDA u kombinaciji s nastojanjima njihovih partnera iz SNSD i HDZ da uruše ovu državu je pogubna kombinacija ... ''
Vijesti / Politika | 14. 03. 2021. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić

Nakon što je već svima jasno kako je nesposobnost samo jedan razlog zbog kojeg Bosna i Hercegovina kasni s nabavkom cjepivao, i kako drugi razlog leži  u namjeri da se i po cijenu ljudskih života pokaže kako ova država ne može funkcionirati, Nezavisni blok skreće građanima pažnju na ponašanje predstavnika vlasti iz stranaka okupljenih oko SNSD, HDZ i SDA i njihove pokušaje da borbu protiv pandemije dodatno otežaju.

Očito je kako Vijeće ministara na čelu sa SNSD-ovim Zoranom Tegeltijom i Vlada Federacije BiH čije glavne poluge kontrolira HDZ žele prikazati ovu državu neodrživom i po cijenu velikog broja umrlih a u tome svemu im pomaže SDA koja je zadovoljna dok god se ne dira u njihov komadić vlasti, smatraju u Nezavisnom bloku.

Nesposobnost i korumpiranost kadrova SDA u kombinaciji s nastojanjima njihovih partnera iz SNSD i HDZ da uruše ovu državu je pogubna kombinacija i dokaz toga imamo u pandemiji koja divlja i koja svakog dana odnosi žrtve poput pravog rata.

Iz Nezavisnog bloka ističu kako je činjenica da zbog takvog pristupa umiru i Srbi i Hrvati i Bošnjaci i svi ostali, što pokazuje psihopatsku narav ovih stranaka koje doslovno ubijaju svoje glasače da bi dokazali kako im nema života u zajedničkoj državi.

"Ali paradoksalno je da su blokadom države u pandemiji HDZ i SNSD umjesto da je prikažu neodrživom upravo ukazali na potrebu za njenim jačanjem. Uspjeli su dokazati sve ono što Europska unija odavno traži od nas i što je svakom razumnom bilo jasno - da nema napretka bez racionalne organizacije države čiji organi djeluju koordinirano. Čović i Dodik su svojim ponašanjem čak i najradikalnijim negatorima Bosne i Hercegovine dali do znanja da je njeno jačanje u njihovom interesu," rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Kopirati
Drag cursor here to close