Bez pardona

Nezaposleni se uvalio u Predsjedništvo BiH?!

Zašto su Sebija i Bakir Izetbegović zauzeli tako važno mjesto u Predsjedništvu iako više nemaju nikakve veze s njim?
Vijesti / Politika | 27. 11. 2018. u 11:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Državni protokol očito nije važio za predsjednik SDA i direktoricu Kliničkog centra u Sarajevu'', objavio je Dnevni avaz navodeći kako su ''nezaposleni Bakir i supruga čuvali Šefika''.

Pročitajte još

Avaz piše kako se bračni par Izetbegović ''rogurao na mjesto kojem im ni po kojoj osnovi ne pripada i na kojem je, ako se poštuje neki red, trebao stajati Denis Zvizdić, aktualni šef državne vlade''.

Sarajevske novine, koje na zubu drže Izetbegovića i SDA, navode kako su gosti nedjeljnog prijema povodom Dana državnosti u Predsjedništvu BiH ''bili nemalo iznenađeni'' kada su na središnjem podiju, gdje su stajali šefik Džaferović i Željko Komšić, vidjeli Izetbegovićeve.

''Prisutni su ovakvu bahatost i nepoštivanje poluglasno komentirali kao očitu želju bračnog para Izetbegović da i javno demonstriraju pokroviteljstvo i političko tutorstvo nad Šefikom Džaferovićem. Ako to već nije smetalo Džaferoviću, ostaje nejasno zašto je Komšić pristao da se kao novoizabrani član Predsjedništva BiH izgubi u sjeni nepriznatog člana Raje sa Biroa i lidera tek jedne od parlamentarnih stranaka'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close