Inzko

Nezadovoljstvom Hrvata moramo se baviti

Između ostalog, dodao je kako se vlasti u BiH moraju što prije dogovoriti i na svim razinama formirati vlade što brže u interesu građana, kako bi se riješili nagomilani problemi.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Znam da ima dosta negodovanja kod nekih Hrvata poslije izbora i mi se nezadovoljstvom Hrvata moramo baviti. Ono postoji, ono je realno i nije dobro kada se jedan član obitelji ne osjeća dobro u toj obitelji'', rekao je Valentin Inzko visoki predstavnik u BiH za BHRT.

No, rekao je kako je činjenica da je Željko Komšić izabran zakonski i po važećem Ustavu, ''isto kao što je i gospodin Čović izabran prije četiri godine po istim zakonima i Ustavu''.

''Nije mi poznato da se žalio na te rezultate Središnjem izbornom povjerenstvu. Znači, gospodin Komšić je izabran po postojećim pravilima i to je sve korektno. Naravno, sada se mora razmišljati dalje kako će gospodin Šefik Džeferović raditi, pošto je po Ustavu tako da si izabran u jednom entitetu ali da predstavljaš cijelu državu. Znači, ubuduće, kada budu putovali Komšić , Dodik i Džaferović u inozemstvo, oni će predstavljati cijelu državu a ne samo svoj narod'', rekao je Inzko.

Između ostalog, dodao je kako se vlasti u BiH moraju što prije dogovoriti i na svim razinama formirati vlade što brže u interesu građana, kako bi se riješili  nagomilani problemi.


''Ja sam tu treći put nakon izbora. Treba osigurati da se svi rokovi poštuju. Prvi rok je za državno Predsjedništvo, onda imamo rok za Dom naroda, prvo za državnu razinu, potom federalnu. Potom imamo rokove za kantone, gdje će možda biti najlakše i najbrže'', rekao je.

Govoreći o mogućoj postizbornoj krizi, Inzko je rekao kako je do sada formiranje vlasti trajalo godinu i pol dana, nekada je bilo i brže, ali da smo ''obično u veljači-ožujku imali vlade na svim razinama''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close