Što će jadan

Tužiteljstvo odlučilo da Konaković nije bio svjestan da je prekršio zakon

''Elmedin Konaković je u vrijeme i prije izvršenja protupravnog djela bio predsjedavajući Skupštine KS, te je kao nositelj te funkcije morao poznavati Zakon o pečatu Kantona Sarajevo.''
Vijesti / Politika | 12. 05. 2020. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni odbor SDA Sarajevo smatra apsurdnom tvrdnje Tužiteljsva KS da je obustavljena istraga protiv Elmedina Konakovića, budući da "nije bilo dovoljno dokaza da je osumnjičeni imao svijest o protupravnosti djela"?!

''Elmedin Konaković je u vrijeme i prije izvršenja protupravnog djela bio predsjedavajući Skupštine KS, te je kao nositelj te funkcije morao poznavati Zakon o pečatu Kantona Sarajevo. To je, na koncu, potvrdio i sam Konaković kada je izjavio da je vrlo dobro poznavao Zakon o pečatu i da je znao šta radi, uostalom zastupnici SDA su u više navrata javno upozoravali da Konaković krši zakon.

Činjenica da Tužiteljstvo KS brani Konakovića tvrdnjom da ne da nije prekršio zakon, već da "nije imao svijesti o tome i da nije poznavao zakon", ukazuje samo na sumnju da se ovdje radi o direktnom političkom utjecaju i izbjegavanju Tužiteljstva da primijeni zakon'', navode iz SDA .

Dodaju i da je indikativno da odluka o obustavljanju postupka protiv Konakovića dolazi samo nekoliko dana nakon što je visoki dužnosnik Konakovićeve stranke i bivši ministar Admir Katica imenovan na poziciju u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću.

Kopirati
Drag cursor here to close