Reakcija na konferenciju

Neumljani političarima: Riješite naše goruće probleme

Ono što Neumljani žele jeste da se riješe osnovna pitanja koja su od životne zajednice za lokalnu sredinu.
Vijesti / Politika | 14. 03. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kakav Ustav, kakvi izborni zakoni, ma neka riješe naše goruće probleme - prometnu nepovezanost i zakrčenost magistrale tijekom ljetne sezone'', kažu nam stanovnici Neuma gdje se održava znanstveno-stručni skup "Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu".

Neumljani su istog stava - političari se ''sjate'' u Neum jednom godišnje na ovu konferenciju gdje se dotiču državnih i globalnih problema, dok ne mare za lokalno stanovništvo.

Nema konkretnih rješenja

''Jedino što nam donesu je zakrčenje prometa i gužve jer visoka izaslanstva moraju imati pratnju i okupiraju cijeli Neum sa svojim vozilima. Što su konkretne stvari koje su  učinjene nakon zaključaka sa dvije protekle konferencije?'', pitaju se Neumljani s kojima smo razgovarali na ulicama grada.

Iako su kritički nastrojeni prema političarima, ne žele da se njihov identitet otkrije, jer kažu ''u maloj sredini sve se prati - pa i lajk na Facebooku''.

''Ako kritiziraš ne valjaš, izdajica si, i onda će ti lako natovariti inspekcije na vrat'', kažu našu sugovornici.

''Riješite lokalna pitanja''

Ono što žele jeste da se riješe osnovna pitanja koja su od životne zajednice za lokalnu sredinu.

''Godinama nam pričaju iste stvari, posebice u izbornoj kampanji - povezat ćemo vas cestom sa Neumom, dobit ćete granični prijelaz za lokalno stanovništvo, riješit ćemo gužve na magistrali za vrijeme sezone, ali ništa od toga se ne događa već 20 godina'', dodaju naši sugovornici.

Dosta im je, kažu, ''šuplje priče''.

''Pitanja Ustava, Izbornog zakona i sličnih stvari neka rješavaju u institucijama gdje se to riješava. Nama neka ponude konkretna rješenja za naše probleme, a umjesto ovakvih konferencija neka organiziraju nešto korisno - neka dovedu investitore ili neka organiziraju konferenciju koja bi za cilj imala unaprijeđenje Neuma kao turističke sredine'', zaključuju Neumljani.

Kopirati
Drag cursor here to close