Kako to?

Netko se ipak ne boji korone: Vojska ne smije vježbati, ali oni smiju…

Predviđeno je da na vježbi sudjeluje oko 200 pripadnika službi zaštite i spašavanja.
Vijesti / Politika | 08. 10. 2021. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Terenska vježba "EU civilna zaštita BiH – Banja Luka 2021" za pripadnike Ministarstva sigurnosti BiH, Republičke uprave civilne zaštite, Federalne uprave civilne zaštite i Odjela za javnu sigurnost Brčko distrikta bit će održana na području Banja Luke od 11. do 15. listopada, objavljeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Traganje i spašavanje u ruševinama biće održano na lokaciji "Incela", spašavanje na vodi na Vrbasu – u Trapistima i na jezeru u Zalužanima, a obuka za kamp menadžment u Zalužanima.

Scenarij vježbe jesu poplave i klizišta, a temelji se na realnim ranjivostima u BiH i regiji koji su se dogodili ili bi se mogli dogoditi, te će u tom segmentu terenska vježba pokazati stanje operativne spremnosti za efikasan odgovor.

Predviđeno je da na vježbi sudjeluje oko 200 pripadnika službi zaštite i spašavanja.

Vježba se provodi u sklopu projekta "EU za bolju civilnu zaštitu - Izgradnja kapaciteta i priprema BiH za Mehanizam civilne zaštite EU" koji sprovodi Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske.

Podsjećamo, veliku političku buru digla je odluka od se ne održi vojna vježba vojski Srbije i BiH uz opravdanje da se odgađa zbog pandemijskih mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close