Kratki ručak

(Ne)službeni Komšić u Zagrebu ručao s Mesićem

U Veleposlanstvu BiH u Hrvatskoj poručuju kako se Komšić ne može nalaziti u službenom posjetu jer još nije službeno postao član Predsjedništva BiH obzirom da inauguracija još nije održana.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2018. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ručao je u utorak u Zagrebu s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

"Točno je da su se susreli Stjepan Mesić i Željko Komšić. To je bio neformalan susret koji je kratko trajao. Dugo se nisu sreli, pa su se odlučili vidjeti i porazgovarati", potvrdila je za bosanskohercegovačke medije Mirjana Pavoković, Mesićeva dugogodišnja suradnica.

Iako je posjeta najavljena kao službena,  u Veleposlanstvu BiH u Hrvatskoj poručuju kako se Komšić ne može nalaziti u službenom posjetu jer još nije službeno postao član Predsjedništva BiH obzirom da inauguracija još nije održana.

 "Postoji i procedura koja se mora odraditi u slučajevima službenih posjeta. Ministarstvo vanjskih poslova BiH prvo obavještava Veleposlanstvo BiH u Zagrebu koje onda obavještava hrvatsko ministarstvo, ured Predsjednice i policiju. Službeni posjeti se dogavaraju barem tjedan dana unaprijed i ne mogu se dogoditi ad hoc", poručuju iz Veleposlanstva. 

Osim predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nitko iz hrvatskog državnog vrha nije u Zagrebu. Hrvatski premijer je u Kini, predsjednik Sabora u Dubrovniku, gdje je i ministrica vanjskih poslova.

"Ako je privatno došao u šoping potrošiti, onda je to za hrvatski proračun jako pozitivno", komentirao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku.

Podsjećamo, generalni tajnik Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić koji je danas informirao novinare da Komšić nije mogao doći na zakazanu konferenciju za medije jer se nalazi u posjetu Zagrebu.

 O detaljima posjeta nije želio govoriti, ali je na pitanje je li riječ o službenom posjetu odgovorio potvrdno, piše Dnevnik.hr.

 "Može se reći da je posjet služben", kazao je Miletić ističući kako će detalji posjeta biti poznati u narednim danima.

Po njegovim riječima, Komšić je misiji popravljanja odnosa dviju država.

 "Idemo k tome da normaliziramo odnose Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom", kazao je glavni tajnik DF-a.

Sam Komšić jutros se oglasio priopćenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službeni posjet BiH.

Iz Ureda predsjednice poručili su da službeni zahtjev nisu primili.

Kopirati
Drag cursor here to close