Točka po točka

Neslaganje u Vladi FBiH: Novalić prekinuo sjednicu

Prekidanje je zatražio premijer Fadil Novalić, ali i ministar FMUP-a Aljoša Čampara.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prekinuo je sjednicu zbog neslaganja ministara SDA s ministrima iz reda SBB-a i HDZ-a o dnevnom redu.

Kako piše Avaz, ministri iz reda SDA pokušali su na sjednici Vlade Federacije oboriti uredbu koja se odnosi na obnovljive izvore energije u Federaciji, a kako nije bilo ministra Nermina Džindića, u čijem je resoru ova uredba, sjednica je prekinuta. 

Prekidanje je zatražio premijer Fadil Novalić, ali i ministar federalnog MUP-a Aljoša Čampara.

Navodno je ministrima iz SDA smetalo što je Džindić poslao tajnika da obrazlaže ovu uredbu, zbog čega su tražili da su skinu sve točke dnevnog reda koje je predložilo Ministarstvo energije.

S obzirom na to da se Džindić nije pojavio na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH ministri iz reda SDA tražili su da se s dnevnog reda skine točka koja određuje podjelu 18 milijuna KM, odnosno da se o ovom prijedlogu ministri izjašnjavaju na sjednici na kojoj će biti prisutan i ovlašteni predlagač. 

Ministri iz reda SBB-a i HDZ-a nisu pristali na to pa su preglasavanjem dužnosnika SDA izglasali dnevni red, nakon čega je premijer Fadil Novalić odlučio prekinuti današnje zasjedanje. Pored ove točke dnevnog reda SDA, HDZ i SBB sukobili su mišljenja i o još nekoliko predloženih točaka.

Kopirati
Drag cursor here to close