Takozvana...

Nešić: Najbolje da se ukine BHRT

"Srpski i hrvatski narod u odnosu na bošnjački nemaju ravnopravan tretman na BHRT-u", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu…
Vijesti / Politika | 15. 06. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik DNS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić rekao je da je BHRT televizija bošnjačkog naroda, te istaknuo kako bi možda bilo najbolje da se ukine jer je u velikom minusu, a i ugrožena je sigurnost srpskog kadra koji rade u ovoj medijskoj kući.

"Srpski i hrvatski narod u odnosu na bošnjački nemaju ravnopravan tretman na BHRT-u", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu, prenosi Srna.

Istaknuo je kako je ''na ovom mediju srpski narod neravnomjerno zastupljen'', iako bi trebalo da BHRT bude javni servis sva tri naroda, jer su u BiH tri istine o onom što se desilo u proteklom ratu.

"Ne smatram da je neka greška Armiju BiH nazivati takozvanom da bi imali hajku na urednika i voditelja programa, da su oni bukvalno izloženi prijetnjama, ubojstvima", istaknuo je Nešić, te dodao da to nije razlog da generalni direktor ove medijske kuće Belmin Karamehmedović odmah suspendira novinara i urednika.

Pozvao je sve političke stranke iz Republike Srpske da stanu iza kadra iz Srpske, jer je hajka koja se provodi nad njima nedopustiva. Dodao je kako ne gleda ovu televiziju, jer mu se ne sviđa njihova uređivačka politika.

Nešić je dodao da BHRT treba ukinuti jer je i u velikom minusu, bez obzira što, kako je rekao, dobivaju velika financijska sredstva iz proračuna, a broj radnika je veliki i nesrazmjeran potrebama.

Karamehmedović je donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka i suspenziji urednika u Informativnom programu BHT1 Gordane Dragutinović Mutić i voditeljice vijesti Zoricu Jorgić.

U priopćenju iz BHRT je navedeno da je u informativnim emisijama BHT1 11. lipnja došlo do, kako kažu, "netočnog i nedopustivog karakteriziranja Armije BiH 'takozvanom'", što smatraju "teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT-a".

Karamehmedović je dao nalog da se ispita i odgovornost urednika Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor.

Kopirati
Drag cursor here to close