I u RS i u BIH

Nešić: DNS istupa iz vladajuće koalicije

Gradskim i općinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. listopada
Vijesti / Politika | 17. 10. 2020. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratski narodni savez (DNS) izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na razini BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva ove stranke u Banja Luci.

Gradskim i općinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. listopada da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima, piše Srna.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ovog tjedna Nenad Nešić, koji je predsjednik DNS, podnio ostavku na mjesto direktora "Puteva Republike Srpske".

To je, kako je tada obrazložio, učinio iz zdravstvenih razloga.

Pročitajte sve odluke DNS-a sa sjednice Predsjedništva stranke.

Žunić: Odluka DNS-a prihvatljiva za SNSD

Odluka DNS da istupi iz vladajuće koalicije za SNSD je prihvatljiva, izjavio je šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić.

"SNSD će u narednih nekoliko dana na svojim najvišim organima zauzeti stav prema odluci DNS, uopće prema njihovoj politici koju su vodili i koju planiraju voditi, a naročito prema kadrovima DNS koji su postavljeni ispred naše koalicije, njihovom radu i odnosu prema poslu", rekao je Žunić za "Srpskainfo".

Prema njegovim riječima, DNS ima potpuno legitimno političko pravo, kao i svaka druga politička opcija, da zauzme stav o svojoj političkoj budućnosti.

Komentirajući zaključak Predsjedništva DNS da lokalne odbore obaveže da do 21. listopada dostave prijedlog budućeg koalicionog djelovanja na ovogodišnjim lokalnim izborima, Žunić je naveo da to ne predstavlja ništa novo budući da je DNS uvijek funkcionirao na tom principu.

Kopirati
Drag cursor here to close