Odgođeno

Nema novca za izbore u Kupresu

Vijesti / Politika | 19. 12. 2019. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku o odgađanju prijevremenih izbora za načelnika općine Kupres zakazanih za 9. veljače, jer nisu ispunjeni zakonski uvjeti, odnosno nisu osigurana financijska sredstva.

''Prema odluci koja je donijeta danas, općina Kupres dužna je osigurati financijska sredstva u roku od 10 dana, odnosno najkasnije do 30. prosinca'', priopćeno je iz Povjerenstva.

Tek po osiguravanju financijskih sredstava, Središnje izborno povjerenstvo BiH utvrdit će novi datum održavanja prijevremenih izbora za načelnika općine Kupres, ali ne samo zbog financijskih sredstava već i zbog toga što u propisanim rokovima nije bilo prijavljenih političkih subjekata za sudjelovanje na prijevremenim izborima.

Zdravko Mioč izabran za vršitelja dužnosti načelnika Općine Kupres

Zdravko Mioč, dosadašnji ravnatelj Centra za socijalnu skrb Kupres, izabran je u srijedu na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća za vršitelja dužnosti načelnika Općine Kupres.

Sjednici se od 17 vijećnika odazvalo njih 10, a na samom glasanju Mioč je dobio podršku od 9 izabranih vijećnika.

Budući da HDZ BiH u Općinskom vijeću Kupres ima 8 vijećnika, 9. glas i većinu dala je vijećnica Neovisne liste Kupres Renata Vila.

U svom prvom obraćanju javnosti pred općinskim vijećnicima, Mioč je istaknuo kako će dužnost na koju stupa obavljati savjesno te kako mu je žao što sjednici nisu prisustvovali svi vijećnici bez obzira na ishod glasanja.

Pozvao je sve na jedinstvo i konstruktivan rad kako bi se život u općini Kupres nastavio normalnim tijekom.

Kopirati
Drag cursor here to close