Radončić

Nema fildžan državice, trećeg entiteta ni tjeranja Hrvata od Sarajeva

Radončić je rekao kako su Bošnjaci na neki način trokuta Teheran - Ankara – Moskva.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Facebook

''Nema priče o trećem entitetu, nema priče o 'fildžan-državici', koju neki sanjaju. Ja vam apsolutno garantiram da je irelevantno ako ja budem sjedio tamo (Predsjedništvo BiH, op.ur.) i, što se mene osobno tiče, hoće li tamo biti gospodin Dodik ili Ivanić, Čović ili netko treći - baš me briga'', rekao je čelnik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić za Vijesti.ba.

''Znam da ćemo ih mi Bošnjaci novom inventivnom politikom, programskom politikom investicija, politikom koja nudi bolji život i Srbima i Hrvatima, koje oni hoće da legitimno predstavljaju, pridobivati za BiH, a ne tjerati ih od Sarajeva, jer što ih više tjerate od Sarajeva, dokazujete da BiH nije moguća. Njihov najbolji prirodni i nacionalni interes će biti da se bave ekonomijom i poboljšanjem životnog standarda i na to će ih natjerati njihovi građani, odnosno narodi koje predstavljaju'', rekao je Radončić.

Između ostalog, rekao je kako su Bošnjaci na neki način trokuta Teheran - Ankara – Moskva.

''Mi se nalazimo na historijskoj raskrsnici - ili ćete iskreno, a ne deklarativno, ići zapadnom civilizacijom - SAD - EU - NATO, ili ćete, prema principu 'muslimanskog bratstva', najintimnije političke odnose održavati s Teheranom, Erdoganom, ali gdje je Erdogan, tu je i Rusija. To je taj 'bermudski trokut'. Ukoliko BiH ode u taj trokut Teheran - Moskva - Ankara, to je za nas ravno političkom i državnom samoubojstvu. Vjerujem da naš narod je dovoljno svjestan te činjenice i da će rezultati izbora pokazati da mi tražimo, hoćemo i pripadamo zapadnoj civilizaciji, uz čuvanje našeg autohtonog islama i našeg autohtonog bošnjaštva'', rekao je čelnik SBB-a.

Video: Fahrudin Radončić o novoj BiH, protukandidatima, Dodiku i Čoviću, lustraciji, izbornim krađama

Govoreći o ulasku u vlast njegove stranke u proteklom mandatu, rekao je kako se SBB našao između ''čekića i nakovnja'', da su ''ušli u tuđi vlak'' te da ''nije postojao drugi način da se stanje u Federaciji BiH stabilizira''.

''SDA već godinama u politički rječnik ubacuje diskvalifikacije koje su van pameti. Oni su nas molili, svi se sjećaju koliko je gospodin Izetbegović, molio, tražio, slao posrednika da mi ipak uđemo u vlast. Mogu nas optuživati za što god hoće, ali činjenice su činjenice'', rekao je Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close