Bosić

Nema dogovora za novi saziv Parlamenta

Bosić je rekao kako postoji mogućnost novih opstrukcija i da će ovaj saziv Zastupnički doma možda biti gori od postojećeg.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Bosić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, je istaknuo kako se on i još dvoje dopredsjedavajućih, Borjana Krišto i Šefik Džaferović, nisu mogli dogovoriti o održavanju konstituirajuće sjednice ovog zakonodavnog tijela.

Vakuum

''Trebali smo izabrati povjerenstvo koje će izvršiti izbor novog Vijeća ministara. Prijedlog za zakazivanje sjednice Doma nije dobilo podršku. Prijedlog je bio da ona bude održana u srijedu. Gospođa Krišto nije dala suglasnost za to, niti je dala prijedlog za drugi dan održavanja'', rekao je Bosić, prenio je N1.

Istaknuo je kako postoji mogućnost novih opstrukcija i da će ovaj saziv Zastupnički doma možda biti gori od postojećeg.

''Ovo je sada vakuum. Ne znam šta da vam kažem. Mora biti jednoglasna odluka da bi bila donesena. Netko mora zakazati sjednicu o proceduri, to je čista formalnost, ali i postalo je da nije formalnost. Ona kaže da je rano razgovarati o tome i da bi trebalo pustiti strankama da razgovaraju tko su članovi Kolegija'', rekao je novinarima Bosić.

Državna televizija optužila HDZ BiH

Državna televizija, BHRT, objavila je kako se ''iz poteza Borjane Krišto, koja je opstruirala zakazivanje sjednice, a što je trebalo da bude samo formalnost, nazire put kojim su krenuli predstavnici HDZ-a BiH i njihovih saveznika, a to je put stalnih opstrukcija''.

Kopirati
Drag cursor here to close