Američki veleposlanik

Nelson se sastao s Čovićem i poručio: Nema blokade

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju se nastaviti odvijati paralelno”.
Vijesti / Politika | 03. 02. 2021. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Tijekom razgovora Nelson je poručio kako "formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno".

“Veleposlanik se danas sastao s drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja Izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na službenom Twitter profilu Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju se nastaviti odvijati paralelno”.

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao s američkim veleposlanikom.

“S veleposlanikom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduvjet za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Europske komisije”, napisao je Čović, prenosi N1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close