Milorad Dodik

Neće funkcionirati Parlament BiH, a i Predsjedništvo će smanjiti rad

Dodik je optužio bošnjačke političare da opstruiraju formiranje novog Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2019. u 14:45 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milord Dodik najavio je u subotu da, osim što nema novog Vijeća ministara, neće biti funcioniranja Parlamenta BiH te da će i Predsjedništvo BiH doći u poziciju da smanji razinu svojih aktivnosti.

''RS nema nikakve koristi od BiH, a sada ima kontinuiranu štetu vezano za nefunkcioniranje vlasti BiH, koja šalje poruku da tu živi netko tko nije spreman poštovati ni volju vlastitog naroda na izborima tko će ga predstavljati'', rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Optužio je bošnjačke političare da opstruiraju formiranje novog Vijeća ministara BiH.

''Nema funkcioniranja parlamenta, a i Predsjedništvo će doći u poziciju da smanji razinu svojih aktivnosti. Nepoštivanje izvorne volje konstitutivnih naroda, govori da netko želi majorizaciju, BiH po svome i da ono viđenje BiH kao građanske koju gura SDA ima podršku stranaca. To je sve lažna priča'', ustvrdio je.

Dodik je kazao da je prije tri mjeseca rečeno da će SBB na čelu s Fahrudinom Radončićem s SDA ući u koaliciju, ali da treba još malo vremena, a sada se, kaže, o tome pravi veliki politički sporazum.

''Bakir Izetbegović je tada tražio Ministarstvo sigurnosti BiH da to bude za Fahrudina Radončića i sada kao javnost nešto isčekuje, To iznosim samo kao ilustraciju što se događa i kako nas žele okupirati svojim igrama, koje su usuglašenje s jednim dijelom međunarodnog faktora. Ali najveće štete od toga ima BiH'',rekao je Dodik.

Neće se, kaže, dozvoliti da se urušava kapacitet Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close