Dan žalosti

Neće biti javnog gledanja utakmice u Mostaru  

Istaknuto je kako ''Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH...''
Vijesti / Politika | 10. 07. 2018. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ''Uvažavajući zakonsku obvezu poštovanja i ponašanja na Dan žalosti, odavanja počasti svim žrtvama Domovinskog rata u BiH i ratnim tragedijama, HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska – Engleska koje se trebalo održati sutra u srijedu 11. srpnja'', objavio je Gradski odbor HDZ BiH Mostar navodeći kako zbog Dana žalosti na obljetnicu tragedije u Srebrenici, 11. srpnja 2018. godine, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu prometa na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta.

Istaknuto je kako ''Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja Dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove''.

''Vjerujemo kako će sutra biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti ali također uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti, te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe. Zajedno bodrimo naše Vatrene do pobjede s vjerom da ćemo ih opet zajedno bodriti i u nedjelju'', navodi se.

Istodobno, povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i Dana žalosti u BiH, predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago pozvao je u utorak sve građane te županije da dostojanstveno obilježe taj dan.

''Zamolio bih sve mjerodavne koji odobravaju javna okupljanja da vode računa da je u srijedu Dan žalosti u BiH i da u skladu s tim odobre, ili ne odobre eventualna javna okupljanja koja imaju slavljenički karakter'', kazao je Špago uoči sjednice Skupštine HNŽ-a u Mostaru.

Posebno zbog toga, dodao je, jer se na taj dan održava utakmica između Hrvatske i Engleska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close