Znači, neodgovorno?

Ne osjećam se nimalo odgovorno

O optužbama da provodi zadanu ulogu u cilju dokazivanja ranijih tvrdnji Milorada Dodika da je ova država nesposobna, Tegletija kaže kako je to ''apsolutno bezobrazno''.
Vijesti / Politika | 02. 04. 2021. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Apsolutno ne treba očekivati da će ovaj saziv Vijeća ministara podnijeti ostavku", rekao je za FTV Zoran Tegeltija predsjedatelj Vijeća ministara.

Dodao je kako koalicija SDA-SNSD-HDZ funkcionira od točke do točke dnevnog reda.

"Ja razumijem SDA i ne ljutim se na te zastupnike. Oni imaju obvezu. Oni brane svog premijera. Ako misle da mogu na neki drugi način da nabave cjepiva, nije nikakav problem da to urade. U BiH je preko 180.000 cjepiva i preko Federacije nije nabavljena nijedna", rekao je.

O optužbama da provodi zadanu ulogu u cilju dokazivanja ranijih tvrdnji Milorada Dodika da je ova država nesposobna, Tegletija kaže kako je to ''apsolutno bezobrazno''.

''Nećemo raditi ništa na štetu građana BiH. Nesposobnost koju pokazuju vlasti na drugim razinama i pokušaj da je prebace na mene je nemoguće. Ne osjećam se nimalo odgovorno. Vijeća ministara se sjete jedino kada ne mogu da riješe neka svoja druga pitanja", rekao je, između ostalog, prvi čovjek Vijeća ministara BiH.

Tvrdi da je Vijeće ministara inicirao određene procedure.

"40 milijuna KM smo iz proračuna zajedničkih institucija doznačili proračunima entiteta za zdravlje građana. Za njihove kliničke centre, za nabavku medicinske opreme. Pisali smo pisma svima kojima je trebalo. Prihvaćali smo sve donacije i provodili procedure registracije lijekova. Osigurali smo ono što su na početku tvrdili da ne mogu direktno da se nabave cjepiva jer treba mijenjati neke zakone. Pokazalo se da BiH danas ima više registriranih cjepiva, nego recimo jedna naša susjedna država koja je članica EU. Pokazalo se da su institucije BiH, poput Agencije za lijekove, spremne da prihvate i realiziraju ono što je dogovoreno", rekao je Tegeltija i dodao kako pitanje o broju oboljelih i crnoj statistici BiH nije pitanje za njega nego za zdravstvene radnike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close