Radmanović

Ne može ostati stara vlast

Radmanović kaže kako se sjednice Zastupničkog doma neće održavati dok ne bude imenovan predsjedatelj Vijeća ministara.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2019. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi oni koji kažu da bez obzira na izbore može ostati stara vlast i nakon četiri godine, ruše demokratski dostignutu razinu razvoja društva u svojoj zemlji'', rekao je za Glas Srpske zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović.

Dodao je kako se sjednice Zastupničkog doma neće održavati dok ne bude imenovan predsjedatelj Vijeća ministara.

Radmanović je rekao kako je demokratska praksa svih, pa i u BiH, imati izbore svake četiri godine i da na izborima narod pokazuje kome daje povjerenje da u ime njega upravlja zemljom.

''To podrazumijeva da nakon svih izbora dođe do formiranja nove vlasti. Tako i stranka Demokratska fronta Željka Komšića, koja se i rukama i nogama zalaže za neku njima znanu BiH, kaže da izbori nisu ni bili potrebni. Mi u SNSD-u mislimo potpuno obrnuto'', rekao je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Istaknuo je kako je zbog toga ova stranka pokrenula pitanje konstituiranja i Zastupničkog doma, izabrala izaslanike u Dom naroda i pokrenula pitanje izbora Vijeća ministara. 

''Apsurdno je što to još nije učinjeno'', rekao je Radmanović te dodao kako su postojali uvjeti da se to uradi već do sada, bez obzira na nesporazume unutar FBiH. Rekao je kako postoje oni koji kreiraju sasvim drugu klimu, postavljaju uvjete koji nisu uvjeti za formiranje vlasti na razini BiH.

Radmanović kaže kako je sada teško procijeniti kada će doći do izbora predsjedatelja Vijeća ministara, ali da SNSD smatra da je taj posao trebalo odavno biti završen. 

''Čini mi se da sazrijevaju uvjeti i na drugoj strani da to treba biti završeno. Ne znam čiji može biti interes da izvršna vlast bude u tehničkom mandatu'', rekao je Radmanović.

Na pitanje hoće li se sjednice parlamenta zakazivati i održavati do odluke Predsjedništva BiH o predsjedatelju Vijeća ministara, Radmanović je naveo da za tim nema potrebe. 

''Na sjednici Kolegija smo zaključili da nema potrebe da se to radi. Nema uvjeta za formiranje ni stalnih povjerenstava, a samim tim i za rad parlamenta jer prva točka sljedeće sjednice mora biti izbor povjerenstava'', rekao je Radmanović. 

Podsjećamo, SNSD je za predsjedatelja Vijeća ministara predložio bivšeg ministra financija Republike Srpske Zorana Tegeltiju.

Međutim, pojavila su se uvjetovanja da neće biti formirano Vijeće ministara dok se ne da zeleno svjetlo za put BiH u NATO protiv čega su dužnosnici iz Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close