Prijevara

NB: Poništenje izbora u Srebrenici i uhićenje načelnika

''Pozivamo na Grujičićevo uhićenje jer nije moguće da on osobno nije bio umiješan u izborne prevare koje su trebale dovesti do njegovog reizbora", rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2020. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok pozdravlja odluku Središnjeg izbornog povjerenstva da na sjednici zakazanoj za četvrtak razmotri poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju.

''Nadamo se da će veliki broj prijava za neregularnost izbora u Srebrenici koji je kulminirao današnjim uhićenjima nekolicine osumnjičenih za izborne prevare biti dovoljan razlog da se izbori u Srebrenici ponište i zakažu novi, na kojima će se osigurati strožija kontrola izbornog procesa'', istaknuto je u priopćenju NB.

Napominju kako ogroman broj prijava ukazuje kako je broj umiješanih u izborne malverzacije u Srebrenici puno veći od tri, koliko je uhićenih u današnjoj akciji SIPA-e, te kako istraga ne može stati samo na izvršiocima nego mora obuhvatiti naručioce u čiju korist su išle prevare.

"Tu prije svega mislimo na načelnika Srebrenice Mladena Grujičića kao onoga u čiju korist su vršene malverzacije. Pozivamo na Grujičićevo uhićenje jer nije moguće da on osobno nije bio umiješan u izborne prevare koje su trebale dovesti do njegovog reizbora", rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Isto tako se nadaju da će biti poništeni i izbori u Doboju kao ultimativni primjer izbornog inženjeringa i ismijavanja demokratskih izbora.

Naglašavaju kako je Nezavisni blok stranka koja se od svog nastanka zalaže za uvođenje elektronskog glasanja, što je više puta tražila preko svojih predstavnika u parlamentarnim tijelima Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close