Was hast du gesagt

Nazvala Merkel: Tegeltija nije spomenuo Schmidta

Razgovaralo se, kako se navodi, o predstojećem summitu i budućnosti proširenja Europske unije.
Vijesti / Politika | 30. 06. 2021. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas telefonom s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel, objavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Telefonski razgovor je obavljen uoči summita Berlinskog procesa 5. srpnja u Berlinu, a na inicijativu kancelarke Merkel.

Razgovaralo se, kako se navodi, o predstojećem summitu i budućnosti proširenja Europske unije.

''Tijekom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Njemačke euro-integracijama BiH, te pozdravio inicijativu Berlinskog procesa izrazivši nadu da će summit u Berlinu 5. srpnja biti još jedna potvrda posvećenosti regije i Europske unije procesu proširenja, kao i pristupanja zemalja Zapadnog Balkana EU'', navedeno je.

U priopćenju se navodi kako je Tegeltija u razgovoru sa kancelarkom Merkel istaknuo opredijeljenost institucija u BiH evropskom putu, povezanosti i unapređenju regionalne suradnje, koja je, kako je naglasio, pokazala svoj značaj tokom pandemije virusa korona.

''Sugovornici su na kraju razgovora zajednički izrazili zadovoljstvo dosadašnjim bilateralnim odnosima Njemačke i BiH, te ukazali na mogućnosti dodatnog unapređenja suradnje u oblastima od obostranog interesa'', navedeno je.

Podsjećamo, čelnik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako ne misli surađivati s osobama koje imaju sumnjive mandate misleći pri tome na novog visokog predstavnika u BiH, njemačkog zastupnika Christiana Schmidta.

Ranije je Dodik izjavio da ''njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici''.

Kopirati
Drag cursor here to close