Omicanje

Navijači ubačeni u Mostar, a BiH proglašena republikom

Što je najgore, nije uopće riječ o Mostaru.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2018. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimke navijača s bengalkama objavljene su sinoć u prilogu televizije Al Jazeera o prosvjednoj šetnji u Mostaru kojom se pokazalo nezadovoljstvo zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Prilog koji govori o mirnoj šetnji od kampusa mostarskog Sveučilišta do ureda hrvatskog člana Predsjedništva, ''upotpunjen'' je snimkama paljenja bengalki i navijanja iako takvih prizora u četvrtak navečer nije bilo.

Što je najgore, nije uopće riječ o Mostaru. Radi se o nekim snimkama iz Crne Gore, jer je vidljiva zastava, a i odore i oprema policije nemaju veze s onima koje nose specijalci u Mostaru, kojih, također, sinoć nije bilo na ulicama.

Novinar Al Jazeerae Ivan Pavković, koji je izvještavao iz Mostara, objavio je kako se potkrala pogreška u kojoj su pušteni kadrovi navijača iz Podgorice, koji su istovremeno ulazili u televizijski sustav.

''Nažalost, vremena su takva da se u svemu traže i vide 'podvale'. Al Jazeera ima stroge televizijske standarde kad je u pitanju informacija i slika. Uostalom, ja javljanje započinjem sa 'Izrazito miran i tih skup...''. Kako smo se javljali s terena tek sam, nakon niza poruka i upita, vidio da je pušten pogrešan video. U jednim vijestima. Greška je u ostalim ispravljena a upućena je u programu i javna isprika''. navodi Pavković.

Gaf se dogodio i Hrvatskoj radio-televiziji koja je u javljanju iz Mostara BiH ''proglasila '' republikom, a društvene mreže već su danima pune kritika na račun te televizije zbog izvještavanja o izborima u našoj zemlji.

Naime, komentari navode kako novinari HRT-a pokazuju jako malo znanja o (ne)uređenju Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close