Vlada Federacije

Nastavit će se provjera branitelja

Vlada je zadužila spomenuto ministarstvo da u izvještaj za cijelu 2018. godinu uvrsti i podatke o potpunom broju preostalih predmeta koji nisu prošli kontrolu…
Vijesti / Politika | 15. 11. 2018. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je prihvatila informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite za razdoblje 1. srpnja - 30. rujna 2018. godine, koja će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, uredima MMF-a i Svjetske banke u Sarajevu i objavljena na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

''Ovo ministarstvo i Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja su zaduženi da i dalje poduzimaju organizacijske i sve druge radnje i mjere iz svoje nadležnosti s ciljem dostizanja planiranih brojčanih parametara iz Dinamičkog plana kontrole zakonitosti korištenja prava za 2018. godinu'', navela je Vlada Federacije BiH.

Vlada je zadužila spomenuto ministarstvo da u izvještaj za cijelu 2018. godinu uvrsti i podatke o potpunom broju preostalih predmeta koji nisu prošli kontrolu, a podliježu joj prema važećim propisima, te broju neriješenih predmeta koje su sudovi vratili na ponovni postupak, ili su u žalbenom postupku vraćeni na očitovanje revizorskim timovima.

''Izvještaj treba obuhvatiti i dinamički plan koji će sadržavati broj revizorskih timova i dinamiku rješavanja preostalih predmeta koji nisu bili obuhvaćeni revizijom, a podliježu kontroli zakonitosti korištenja prava. Također, treba sadržavati dinamički plan prioritetnog rješavanja predmeta koje su sudovi vratili na ponovni postupak, ili su u žalbenom postupku vraćeni na očitovanje revizorskim timovima, te način i dinamiku kontrole korištenja prava za osobe koje su pravomoćnim presudama osuđene za kaznena djela iz člana 36. Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji'', navodi se u priopćenju Vlade.

 

Kopirati
Drag cursor here to close