Poziv Izetbegoviću

Naša stranka: U Mostaru pripremljen teren za podjelu zemlje

Naša stranka da su Čović i Izetbegović ''u očima javnosti priskrbili dio zasluga za povratak izbora u Mostar koje u potpunosti pripadaju Irmi Baraliji''.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostarski Čovićev i Izetbegovićev sporazum doveo je do ovog što imamo danas'', objavila je Naša stranka Mostar.

Naime, nakon što je čelnik SDA, Bakir Izetbegović, izjavio kako SDA i HDZ neće sami voditi pregovore o izmjeni Izbornog zakona, reagirao je Gradski odbor Naše stranke Mostar.

''Želimo podsjetiti javnost na 'Politički sporazum o načelima Izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH' koji su potpisali Bakir Izetbegović i Dragan Čović u Mostaru u lipnju prošle godine uz asistiranje predstavnika međunarodne zajednice. To je bio uvod u ovo što se događa danas. Taj sporazum je u priču o Izbornom zakonu uveo podjelu po etno vjerskom principu i kroz virtualne izborne jedinice omeđene ratnim linijama podijelio grad Mostar i pripremio teren za daljnju podjelu države Bosne i Hercegovine. Bakir nije mogao odoliti sirenskom zovu Dragana Čovića, pogotovo zbog činjenice da su tim sporazumom u očima javnosti priskrbili dio zasluga za povratak izbora u Mostar koje u potpunosti pripadaju Irmi Baraliji'', navodi Naša stranka.

U priopćenju se navodi kako je ''vapaj Izetbegovića da ne može sam ući u novi dogovor sa Čovićem pokušaj animiranja građanski orijentiranog dijela opozicije da mu pruže ruku spasa od daljnjeg srljanja u etnoteritorijalnu podjelu zemlje''.

''Jedini način da se izvuče jest da pregovore u potpunosti prepusti građanski orijentiranim strankama. U Mostaru ih je u potpunosti isključio lažno se predstavljajući kao i zastupnik njihovih interesa. Sad neka isključi sebe i ako mu je uistinu stalo do cjelovite Bosne i Hercegovine neka bude uvjeren da je nitko ne može bolje zastupati od građanskih političkih opcija'', navela je mostarski odbor Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close