Stolac

Naša stranka: Grlić-Radman se upetljao u unutarnjo-političke stvari BiH

''Grlić-Radman se direktno petljao u unutarnjo-političke stvari Bosne i Hercegovine'', poručeno je.
Vijesti / Politika | 23. 05. 2021. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jučerašnja posjeta Gordana Grlića Radmana Stocu služi otvorenoj podršci Hrvatske fašizaciji dijela BiH s hrvatskom većinom koju još od rata provodi HDZ BiH. Nemamo ništa protiv da žrtve Drugog svjetskog rata, ma na kojoj strani da su pale, imaju svoj spomen, ali imamo protiv toga da se preko njih daje politički legitimitet NDH, što pretvaranje Stoca u hercegovački Bleiburg jeste i što je neoustašizacija Hercegovine koju HDZ BiH radi još od početka posljednjeg rata'', priopćeno je iz Naše stranke.

''Osim toga, cijeli kulturno-memorijalni kompleks križnog puta u Stocu građen je tako da ugrožava srednjevjekovno kulturno naslijeđe BiH od prvorazrednog značaja koje pripada svim narodima podjednako, te je i zbog toga značajno doprinio širenju međuetničkog nepovjerenja i netrpeljivosti u Stocu i Hercegovini.

I, u konačnici, kroz zloupotrebu kolektivnih emocija i sjećanja, kroz zloupotrebu međunacionalnih odnosa, kroz zloupotrebu kulturnog naslijeđa, s tako jednog spornog mjesta Grlić-Radman se direktno petljao u unutarnjo-političke stvari Bosne i Hercegovine zalažući se, između ostalog, i za promjene Izbornog zakona po mjeri HDZ-a'', navedeno je u priopćenju. 

Iz Naše stranke pitaju ministricu vanjskih poslova zašto je Radmanova posjeta Bosni i Hercegovini dopuštena kad se znalo gdje se i kojim se povodom radi i tražimo da je sada osudi te poduzme adekvatne mjere iz svoje nadležnosti kako se ovakvi incidenti ne bi više ponavljali.

''Moramo skrenuti pažnju da je ovakvu bahatost Grlića-Radmana i ostalih hrvatskih nacionalista u Stocu omogućila i Vlada FBiH koja nije učinila ništa na zaštiti srednjevjekovnog kulturnog naslijeđa te doprinijela stvaranju utiska da Stolac uistinu jeste isključivo hrvatski grad i da u njemu može raditi što god tko hoće ako je to u interesu HDZ-a'', istaknuli su iz Naše stranke. 

Kopirati
Drag cursor here to close