Naša stranka

'Građani BiH umiru zbog nerada Vijeća ministara'

''Građani Bosne i Hercegovine umiru zbog nedjelovanja Vijeća ministara'', navode iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka zahtijeva da se Vijeće ministara BiH probudi iz zimskog sna i poduzme hitne mjere iz svoje nadležnosti s ciljem ublažavanja očitih posljedica novog talasa pandemije koronavirusa u našoj zemlji, navodi se u priopćenju Naše stranke.

Podsjećaju da Vijeće ministara BiH nije održalo niti jednu redovnu sjednicu još od 26. veljače, iako je u tih 15 dana zabilježeno preko 10.000 novih slučajeva, a kupovina cjepiva nije ni počela.

Naša stranka traži da prva mjera Vijeća ministara BiH bude zaustavljanje svih ulazaka stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu bez negativnog PCR testa ili dokaza o cijepljenju, odnosno obavezne izolacije za bh. državljane koji ne posjeduju negativan test.

''Ovo će ne samo osigurati da zaražene osobe ne ulaze u državu, već će također poslati jasnu poruku da konačno i Vijeće ministara BiH shvaća ozbiljnost trenutne situacije'', poručuju.

Što više, vrijeme je da državni ministri također shvate da će bilo kakva financijska dobit od turizma biti poništena ogromnim ljudskim žrtvama, ali i troškovima po našu ekonomiju kroz bolovanja, bolničke troškove i neizbježna zatvaranja privrednih djelatnosti, pojašnjavaju. Građani Bosne i Hercegovine umiru zbog nedjelovanja Vijeća ministara, navode.

''Ukoliko Vijeće ministara BiH ne postupi na ovaj način, Naša stranka će sa drugim opozicionim strankama tražiti sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma, kao i stalno zasjedanje ovog tijela (uz poštivanje svih mjera, što je poslovnikom tog Doma omogućeno) s ciljem donošenja mjera neophodnih za smanjivanje broja zaraženih u što skorijem roku.

Naša stranka podcrtava da se ova situacija ne može sanirati na samo jednoj razini vlasti, već da svi trebaju djelovati po uzoru na Kanton Sarajevo – stalna zasjedanja, nove mjere i odgovoran odnos bez bilo kakvog politikantstva'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close