Mostar

Naša stranka: Spomen obilježja nisu kapitalni projekti

''Stječe se dojam da su ovoj vlasti mrtvi bitniji od živih, pogotovo kada se radi o ženama'', rekla je Irma Baralija.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Radovi na Rondou

Nakon objavljivanja Nacrta proračuna za 2019. godinu na stranici Grada Mostara je osvanuo i dokument pod nazivom ''Kapitalni proračun novi 2019''. U tom dokumentu se među kapitalnim projektima koje gradonačelnik i njegova administracija namjeravaju realizirati ove godine nalaze i slijedeći projekti:

''Središnji spomenik Rondo (14.151KM), Izrada preostalih i sanacija postojećih spomen obilježja na području M. Z. Drežnica  (10.000KM), obnova i revitalizacija spomen obilježja na Buni (15.000KM), završetak izgradnje spomenika poginulim braniteljima u Jasenici  (20.000KM) i spomenik u MZ Bogodol (60.000KM)''.

Tim povodom reagirali su iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru.

''Nemamo ništa protiv podizanja spomen ploča i obilježja, međutim problem nam je kada ova vlast smatra da su spomen obilježja kapitalni projekti, zbog čega svake godine izdvaja stotine tisuća maraka za njihovu gradnju. Pri tome se ne izdvaja ni jedna jedina marka za neke druge, u ovome momentu preče projekte i ideje poput, npr., ženskog poduzetništva. Stječe se dojam da su ovoj vlasti mrtvi bitniji od živih, pogotovo kada se radi o ženama'', rekla je Irma Baralija.

Njena reakcija bazirana je na svjetskim trendovima.

''U svijetu je trend da gradovi kreiraju atmosferu i pružaju svaku podršku za razvoj ženskog poduzetništva, tako se svake godine objavljuje i index gradova koji po ovom pitanju prednjače, prvi je već niz godina New York, ali su u vrhu i europski gradovi poput Londona, Stockholma itd. Želimo da na ovoj listi bude Mostar. Svima je već jasno da ono što je dobro za žene, dobro je generalno i za ekonomiju. Zato umjesto sutrašnje čestitke povodom 8. ožujka, od gradonačelnika želimo fond za razvoj ženskog poduzetništva'', rekla je Baralija. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close