Sarajevo

Naša stranka prijeti prosvjedima zbog mise za Bleiburg

''O mjestu i vremenu prosvjeda obavijestit ćemo nakon što čujemo reakciju Crkve na naš poziv'', navodi se u priopćenju Naše stranke.
Vijesti / Politika | 09. 05. 2020. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Naše stranke na današnjoj sjednici osudio je najavu mise za žrtve bleiburške tragedije za 16. svibanj u Sarajevu te najavio mogućnost prosvjeda.

''Sve javno organizirane blajburške mise bile su u službi rehabilitacije fašizma i sam spomen održavanja jednog takvog događaja u glavnom gradu BiH uvreda je kako za sve građane Sarajeva, tako i za većinu stanovnika BiH'', piše u priopćenju Naše stranke.

''Protivljenje misi je ogromno. Pokazao ga je veliki broj individua, članova obitelji stradalih od ustaškog režima u Drugom svjetskom ratu, nezavisnih intelektualaca, umjetnika, političkih i nevladinih organizacija, Jevrejska zajednica...

...pozvat ćemo sve naše članove i simpatizere, kao i sve građane, da se u vrijeme održavanja mise pridruže mirnim prosvjedima...o mjestu i vremenu prosvjeda obavijestit ćemo nakon što čujemo reakciju Crkve na naš poziv'', navodi se, između ostalog, u priopćenju Naše stranke. 

Kopirati
Drag cursor here to close