Promjena

Naša stranka porazila SDA u ''najvažnijoj općini u BiH''

'' Moje ime je Srđan Mandić i ja sam novi načelnik općine Centar'', rekao je on zahvalivši se i kolegama iz ostalih stranaka četvorke.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović proglasio je pobjedu u sarajevskoj općini Centar.

''Ovo je bio referendum o tome u kakvoj Bosni i Hercegovini hoćemo da živimo. Ponosan sam jer su građani Sarajevo jasno i glasno rekli, želimo da živimo u BiH u kojoj se ljudi ne žele dijeliti po torovima'', rekao je Kojović na press konferenciji i predstavio ''novog načelnika općine Centar Srđana Mandića.

''Dobro večer Bosno i Hercegovino, dobro večer Sarajevo. Moje ime je Srđan Mandić i ja sam novi načelnik općine Centar'', rekao je on zahvalivši se i kolegama iz ostalih stranaka četvorke.

Rekao je i da je kampanja bila nekorektna, ali da svima oprašta.

''Od ovog momenta ja sam načelnik za sve građane i posebno za one koji nisu glasali za mene. Ja sam dijete ovog grada i bit ću načelnik svih građanki i građana koji u ovoj općini žive'', dodao je on uz poruku da je ovo ''početak jedne nove Bosne i Hercegovine''.

Prije četiri godine SDA je osvojila načelničko mjesto u toj općini, a tada je predsjednik stranke Bakir Izetbegović izjavio da je općina Centar važnija od deset drugih općina u BiH zbog čega je žestoko kritiziran.

Video: zetbegović konačno odgovorio zašto je općina Centar važnija od 10 drugih općina
 
Kopirati
Drag cursor here to close