Ideje

Naša stranka: Mostaru treba velika, zajednička čitaonica

Predsjednik Gradskog odbora Naše stranke, naglasio je kako je i iz ovakvog materijala dostupnog na službenim stranicama Grada vidljivo da se nastavlja dugogodišnja praksa neravnomjernog ulaganja u gradska područja.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2019. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo nije javna rasprava nego predstava za javnost'', priopćila je Naša stranka Mostar povodom današnje Javne rasprave oko proračuna Grada Mostara za 2019. godinu.

Naša stranka se oglasila i kazala kako smatra da spomenuti događaj ''nije ništa drugo nego licemjerna predstava za javnost nelegitimnog gradonačelnika i vlasti dvije stranke''.

Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar, naglasio je kako je i iz ovakvog materijala dostupnog na službenim stranicama Grada vidljivo da se nastavlja dugogodišnja praksa neravnomjernog ulaganja u gradska područja.

''Nesrazmjer ulaganja i stalno izbjegavanje Gradskog područja Jugoistok treba jednom za sva vremena prestati. Gradonačelnik i šef Odjela za financije, na ovoj raspravi bi trebali dati odgovore švedskom veleposlaniku Andersu Hagelbergu na pitanja što je bilo sa sredstvima koja su donirali strani donatori, ali i porezni obveznici, te koliko se mora još platiti da gradski neimari isprave greške napravljene u realizaciji najveće investicije u povijesti Mostara'', kazao je Tanović, koji nije nazočio javnoj raspravi.

Naša stranka priopćila je kako smatra da bi bilo dobro kad se gradski blagajnici razbacuju novcem za spomeničku baštinu, neimenovane pozicije, te povećanjem plaća svojih uposlenih, pobrinu da Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Mostar zbog svog značaja, stalne opterećenosti i kroničnog nedostatka sredstava dobije više nego je ovaj put planirano.

''Podsjećamo one kojima je dato da kreiraju način trošenja sredstava, da je Grad Mostar između ostalog i studentski grad s dva javna univerziteta i skoro 15 tisuća studenata, kojima treba prostor za veliku, zajedničku čitaonicu, mjesto koje bi bilo inkluzivnog karaktera'', kazali su u Našoj stranci.

Kopirati
Drag cursor here to close