Irma Baralija

Naša stranka računa na vijećnika kad bude izbora u Mostaru

''Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali našu pozitivnu kampanju i podržali nas, uprkos jako negativnom kontekstu i tenzijama koje su, pogotovo u Mostaru, nastale kao posljedica utakmice Komšić-Čović.''
Vijesti / Politika | 07. 11. 2018. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Skupštini HNŽ Naša stranka neće imati zastupnika. Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke, u tom ne vidi poraz.

''Iako pozicija ‘prvih ispod crte’ nikad ne raduje, ipak postoje makar dva razloga koja nas čine sretnima i ponosnima, uprkos konačnom rezultatu. Kad je HNŽ u pitanju, naš rezultat je najbolji u Mostaru, gdje, sudeći prema osvojenom broju glasova, možemo imati minimalno jednog vijećnika na lokalnim izborima kad oni budu održani'', navodi Naša stranka.

Dodaju kako im to govori da su mnogi Mostarci i Mostarke prepoznali njihov rad i ''podržali politiku koja se bavi stvarnim životnim problemima, a ne floskulama o nacionalnim interesima''.

''Pored toga, ponosni smo na činjenicu da smo glasove u Mostaru dobili na području cijelog grada, od Baćevića preko Rodoča, do Avenije i Rudnika, Carine, Tekije, Zalika, Blagaja itd. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali našu pozitivnu kampanju i podržali nas, uprkos jako negativnom kontekstu i tenzijama koje su, pogotovo u Mostaru, nastale kao posljedica utakmice Komšić-Čović. Naša stranka je time pokazala da je stranka cijelog Mostara. U narednom periodu radit ćemo na povećanju broja birača kojima izbor političara nije uvjetovan bilo kakvim strahom'', navela je Baralija. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close