Očekuju reakciju županije

Naša stranka: Bolnice u Mostaru bi mogla dočekati sudbina Aluminija

Tako se u posljednjih šest mjeseci, tvrde, nije održala niti jedna sjednica Skupštine HNŽ-a, iako su zastupnici i zastupnice uredno primali svoje plate u istom razdoblju.
Vijesti / Politika | 07. 08. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije 10 mjeseci održali su se opći izbori u BiH koji su dali za pravo čelnicima HDZ BiH i SDA da formiraju vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), priopćeno je u srijedu iz Naše stranke.

Rezultat rada novih-starih koalicijskih partnera je, navode, blokada rada najvišeg zakonodavnog tijela u Županiji, Skupštine HNŽ-a, zbog nemogućnosti da se spomenute dvije stranke dogovore oko izbora rukovodstva Skupštine.

Tako se u posljednjih šest mjeseci, tvrde, nije održala niti jedna sjednica Skupštine HNŽ-a, iako su zastupnici i zastupnice uredno primali svoje plate u istom razdoblju.

''Šteta po građane i građanke HNŽ-a nije samo financijska, u smislu da plaćamo nerad i neodgovornost zastupnika, ona je mnogostruka na svim društvenim poljima. Pogledajte u kakvu su situaciju doveli mostarsku bolnicu Dr. Safet Mujić! Po izvještajima Federalne revizije, bolnica je u milijunskim dugovima, što ljudi već godinama primjećuju na uslugama i lijekovima koji su im dostupni u ovoj ustanovi. Iz uprave bolnice kažu da su se obraćali u više navrata Skupštini HNŽ-a jer je ona osnivač i kao takva odgovorna za stanje u bolnici, ali odgovor nikad nisu dobili. Kako će i dobiti odgovor kad su zastupnici i zastupnice već šest mjeseci na plaćenom godišnjem odmoru'', rekla je potpredsjednica Naše stranke, Irma Baralija, priopćeno je.

Ona strahuje da bi odnos prema bolnici mogao dovesti do njene propasti. Uspoređuje to s odnosom prema Aluminiju i drugim za život građana u HNŽ-a.

''Zahtijevamo od zastupnika i zastupnica u Skupštini HNK da se pojave na svom radnom mjestu i počnu zarađivati plaću. Nikakav 'ugrožen nacionalni interes' ne može biti isprika za nereagiranje na gašenje najvećeg gospodarskog giganta u HNŽ-u, mostarskog Aluminija, nerješavanje pitanja regionalne Deponije Uborak kao i dozvoljavanje da i Bolnica Dr. Safet Mujić, kao i Sveučilišna bolnica Bijeli brijeg, po uzoru na Aluminij, potonu u milijunska dugovanja. Ako kasti nacionalnih stranaka ovo nisu dovoljno važni i dovoljno životni problemi, nama jesu i inzistiramo da ih riješe'', rekla je Baralija, priopćeno je iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close