Nakon ostavke

Narodna skupština RS-a o izvještaju o radu Glavne službe za reviziju

Vijesti / Politika | 12. 09. 2017. u 06:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Narodne skupštine RS-a na čijem dnevnom redu su i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora o stanju proračuna u prošloj godini, započet će danas.

Glavni revizor RS-a Duško Šnjegota podnio je ostavku, nakon niza optužbi predstavnika vlasti RS-a na izvještaj Glavne službe za reviziju o provedenoj financijskoj reviziji Konsolidiranog godišnjeg financijskog izvještaja za korisnike proračuna RS-a u prošloj godini.

Prije nego što se parlament izjasni o ostavci glavnog revizora i njegovog zamjenika Darke Pejića, trebalo bi da se razmatra i sporni izvještaj o kojem revizija i predstavnici Vlade imaju suprostavljene stavove, kao godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2017. godinu.

Revizija je, između ostalog, utvrdila da je nepokriveni deficit budžeta RS-a lani iznosio najmanje 175,6 milijuna KM, a da su proračunski korisnici stvorili za najmanje 118 milijuna KM veće obveze od raspoloživih sredstava, što je Vlada RS-a demantovala, a predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik zatražio ostavku revizora ili će biti smijenjen.

Na dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta, prve nakon ljetne pauze je 19 točaka, među kojima i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku RS-a, po hitnom postupku, te o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Bit će riječi i o Prijedlogu kodeksa ponašanja narodnih poslanika te Nacrtu zakona o rokovima izmirenja novčanih obveza u poslovnim transakcijama i Nacrtu zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o stanju sektora osiguranja u RS-u, realizacije Strategije razvoja turizma RS-a u 2016., Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine za 2016. i izvještaja o radu RTRS-a za 2016., te planu rada za ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close