Dodik

Narod u RS će na referendumu odlučivati o integraciji s NATO-om

''RS ima namjeru da svaku odluku vezano za vojnu integraciju s NATO-om da na odlučivanje narodu na referendumu'', rekao je.
Vijesti / Politika | 13. 01. 2020. u 13:26 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je danas da će odbaciti svaku "izokrenutu interpretaciju" dogovora o Programu reformi, te onoga što je usaglašenost sa članovima "Kvinte" te drugim članovima Predsjedništva BiH.

''RS ima namjeru da svaku odluku vezano za vojnu integraciju s NATO-om da na odlučivanje narodu na referendumu'', rekao je.

Na prijemu u vojarni "Kozara", u povodu pravoslavnog Božića, Dodik je ponovio da je stav RS-a vojna neutralnost, dok bošnjačka i hrvatska politička komponenta zagovara integraciju u NATO, što RS ne smatra da se treba dogoditi.

''U Programu mjera koji smo dostavili podrazumijeva se ponovo afirmacija prava da se o tome odlučuje i da se nijedna odluka o integracijama neće dogoditi bez Predsjedništva BiH i Parlamentrane skupštine. To do sada nismo imali ni u jednom dokumentu. Iz više razloga ne može se prihvatiti da se krećemo prema NATO-u, a jedan od osnovnih jeste što smo imali negativno iskustvo. Ako zaboravimo da su nas bombardirali..., onda bi opravdali te stvari...'', rekao je Dodik u obraćanju.

Za Program reformi je rekao da nije ANP.

Ponovio je da RS "neće granicu na Drini sa Srbijom" te da će tražiti da, jednako kako se planiraju vježbe s NATO-om i drugim, više pažnje posvjeti i vježbama s vojskom Srbije.

Uvjeren je da u BiH neće biti nestabilnosti, a da jedina opasnost postoji od terorizma.

Dodik je ponovio da 9. siječnja ostaje "dan RS", iako ga je osporio Ustavni sud BiH.

Zamjenik ministra obrane BiH Mirko Okolić je kazao da je neophodna suradnja svih naroda u BiH, pa i prilikom proslave praznika, kao što je Božić.

''Samo u ljubavi i miru možemo ići dalje i stvarati ekonomski prosperitet i izvršavati svoje poslove i zadatke'', dodao je Okolić.

Kopirati
Drag cursor here to close