Na svim biračkim mjestima

Narod i Pravda traži ponovno brojanje svih glasova u Mostaru

''Integritet izbornog procesa u Mostaru je ozbiljno narušen očiglednim manipulacijama i krađama pojedinih stranaka i kandidata'', navode iz Naroda i Pravde.
Vijesti / Politika | 13. 01. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narod i Pravda podržava zahtjeve Bh. bloka za ponovnim prebrojavanjem glasova na svim biračkim mjestima u Mostaru nakon što je uočeno da je faktički na svim mjestima gdje je došlo do ponovnog prebrojavanja glasova utvrđena izborna krađa.

''Integritet izbornog procesa u Mostaru je ozbiljno narušen očiglednim manipulacijama i krađama pojedinih stranaka i kandidata. Pozivamo Središnje izborno povjerenstvo da naloži ponovno prebrojavanje na svim biračkim mjestima kako bi se utvrdili točni izborni rezultati“, navodi se u priopćenju Naroda i Pravde.

Posebno spornim smatraju i činjenicu da je izborna krađa bila takvog obima da je bez ponovnog brojanja nemoguće sa sigurnošću utvrditi stvarne izborne rezultate.

''Ovo jer rijetka situacija u kojoj su čak i sami članovi SDA ustali protiv izbornih manipulacija same SDA jer se radi o masovnoj krađi glasova, ne samo od drugih stranaka, već i unutar iste koalicije ili stranke.

Ovo je i poziv nadležnom tužiteljstvu i policiji koji bi se morali fokusirati na ovakve malverzacije, a ne da istražuju otkud pravo Bošnjacima da se vrate u pojedina gradska područja.

Također, ovo je potvrda da je SDA aktivno provodila izbornu krađu gdje god je mogla, a javnost podsjećamo i na slučaj kandidata SDA koji je pozivao na izbornu krađu, a koji nikada nije dobio sudski epilog. Ovo je poziv i svim istinski patriotskim snagama da inzistiraju na izmjenama Izbornog zakona kako bi izborni proces konačno učinili poštenijim“, navodi se na kraju priopćenja Naroda i Pravde.

Kopirati
Drag cursor here to close