Jeremić optužuje Vučića

Nakon Kosova, demontaža Republike Srpske?

Jeremić je uvjeren da nitko u svijetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Europskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi kako je opozicijski blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, a ključna točka politike o Kosovu tog Saveza bit će, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN-u, objavio je Tanjug.


Jeremić je na osnivačkoj skupštini odbora njegove stranke na oćtini Palilula rekao kako se na pitanju Kosova i Metohije mora povući crvena linija, jer je, kaže, vlast počela pripremati javnost za pristanak na članstvo Kosova u UN-u.

Uvjeren je da nitko u svijetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Europskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina.

Jeremić optužuje predsjednika Srbije da na pitanju Kosova želi osigurati vlast još četiri godine, a pripisuje mu i namjeru da, poslije Kosova, prijeđe na "demontiranje Republike Srpske".

Narodna stranka je, prema priopćenju, definirala Kosovo kao prioritet tijekom pregovora oko Saveza za Srbiju, a Jeremić kaže kako je postignut dogovor po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close