Novi saziv

VIDEO | Nakon kongresa, konstituiran Glavni odbor SDA, predsjednik Šerif Špago

Za predsjednika Glavnog odbora je imenovan Šerif Špago, a za njegovih četvoro zamjenika Jasmina Biščević-Tokić, Mirela Mateša-Bukva, Željko Panić i Alija Tabaković.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2019. u 17:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Stranke demokratske (SDA) akcije konstituiran je u novom sazivu. Proces konstitucije je nakon nedavno održanog sedmog kongresa stranke okončan na današnjoj sjednici tog odbora, kada su izabrani rukovodstvo i još 14 članova.

Za predsjednika Glavnog odbora je imenovan Šerif Špago, a za njegovih četvoro zamjenika Jasmina Biščević-Tokić, Mirela Mateša-Bukva, Željko Panić i Alija Tabaković.

Generalni tajnik SDA je Halid Genjac.

Izabrano je i 17 članova Predsjedništva SDA, i to s dvije liste kandidata. S prve liste s 22 imena, tajnim glasanjem je izabrano devet, dok su preostalih osam članova Predsjedništva izabrani s liste za koju je glasano aklamacijom, a sačinjena je na prijedlog predsjednika SDA.

Novoizabranih 17 članova Predsjedništva SDA su: Aljoša Čampara, Senad Bratić, Osman Ćatić, Amela Čolo, Sedad Dedić, Emir Hadžihafizbegović, Elvir Hadžioemrović, Sanjin Kodrić, Čedormir Lukić, Dževad Mahmutović, Nermin Mandra, Admir Mulaosmanović, Fadil Novalić, Ramiz Salkić, Ivica Šarić, Denijal Tulumović i Haris Zahiragić.

Na presss konferenciji održanoj nakon konstituirajućeg zasjedanja Glavnog odbora, novoizabrani predsjednik tog tijela Šerif Špago je konstatirao da je završen izbor centralnih organa stranke nakon nedavnog sedmog kongresa, kao i da izbori za niže razine stranke - kantonalne, regionalne, općinske i mjesne organizacije, treba da budu završeni do 15. siječnja iduće godine.

Danas su također usvojeni Poslovnik o radu Glavnog odbora SDA i plan aktivnosti za provođenje izbora na nižim razinama, zaključio je Špago.

Kopirati
Drag cursor here to close