Sarajevo

Najveća zastava BiH zavijorila se na brdu Hum povodom Dana državnosti

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara
Vijesti / Politika | 25. 11. 2017. u 09:16 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nad glavnim gradom Bosne i Hercegovine, na brdu Hum, u subotu ujutro se zavijorila najveća zastava BiH na najvećem jarbolu u Sarajevu, povodom 25. studenoga - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara. Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ovom prilom je još jednom građanima BiH čestitao jedan od temeljnih datuma u povijesti BiH.

Ocijenio je da, iako ima problema, kriza i zastoja, BiH neupitno ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tijekom Drugog svjetskog rata.

''Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti - mir u BiH, prijateljstvo sa susjedima, borba protiv svakog zla i fašizma'', poručio je Izetbegović.

Grad Sarajevo je rebalansom proračuna u rujnu ove godine, između ostalog, planirao i izgradnju jarbola, najvećeg u Sarajevu, s najvećom zastavom BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close