Sarajevo

Najveća zastava BiH zavijorila se na brdu Hum povodom Dana državnosti

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara
Vijesti / Politika | 25. 11. 2017. u 09:16 Fena
Kopirati

Nad glavnim gradom Bosne i Hercegovine, na brdu Hum, u subotu ujutro se zavijorila najveća zastava BiH na najvećem jarbolu u Sarajevu, povodom 25. studenoga - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara. Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ovom prilom je još jednom građanima BiH čestitao jedan od temeljnih datuma u povijesti BiH.

Ocijenio je da, iako ima problema, kriza i zastoja, BiH neupitno ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tijekom Drugog svjetskog rata.

''Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti - mir u BiH, prijateljstvo sa susjedima, borba protiv svakog zla i fašizma'', poručio je Izetbegović.

Grad Sarajevo je rebalansom proračuna u rujnu ove godine, između ostalog, planirao i izgradnju jarbola, najvećeg u Sarajevu, s najvećom zastavom BiH.

Kopirati