Civilna zaštita

Na sastanku o vatrogasnim postrojbama i uslugama

Vijesti / Politika | 21. 06. 2012. u 15:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eugen Ćubela, v.d ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko - neretvanske županije danas je u dvorani zgrade Vlade održao radni sastanak sa šefovima svih službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo s područja Hercegovačko - neretvanske županije, u cilju razmatranja stručnih i drugih operativnih pitanja u svezi funkcioniranja sustava zaštite i spašavanja u HNŽ.

Na sastanku se razgovaralo o izradi Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu kao i o izradi Procjene ugroženosti Županije od požara, te o izradi Plana zaštite od požara.

Sudionici sastanka najviše pozornosti posvetili su iznalaženju načina za rješavanje pitanja vezanih za opremanje, obuku i djelovanje na terenu postojećih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih usluga, kao i načinu financiranja zaštite od požara i vatrogastva, s težištem na način financiranja od premija osiguranja, koja nisu dostupna vatrogasnim postrojbama i vatrogasnim udrugama.

Istaknuto je da je izrada Plana zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u HNŽ-u kao i formiranje službi zaštite i spašavanja, te način njihovog organiziranja i djelovanja, od velike važnosti za Županiju.

Također je bilo govora i o drugim pitanjima koja su vezana za uspostavu sustava zaštite i spašavanja, a sve s ciljem efikasne zaštite stanovništva i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i drugih nesreća na području HNŽ.

"Znam za sve poteškoće i probleme s kojima se suočavate u vašem radu, ali vas danas želim ohrabriti kako će te u vremenu pred nama, u županijskoj Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo, u meni osobno i u mojim suradnicima, imati istinske partnere na koje se uvijek možete osloniti kako bismo zajedničkim naporima odgovorili na sve izazove koji stoje pred nama", kazao je Ćubela na kraju sastanka, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close