Na Erdoganov račun

Neobična predizborna obećanja: 'Sve džaba' u Turskoj

"Uz Božju volju uskoro ćemo napraviti korak dalje te ćemo otvoriti 'Narodne kavane'. Ondje će i mladi i stari moći doći kako bi sjeli i uz besplatnu kavu, kolače i čaj listali novine ili čitali knjigu", kazao je Erdogan
Vijesti / Politika | 08. 06. 2018. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u četvrtak je obećao da će diljem Turske pokrenuti otvaranje Kiraathane, "Narodnih kavana" u kojima će se posjetiteljima svakodnevno tijekom 24 sata nuditi besplatni kolači, kava i čaj.

"Uz Božju volju uskoro ćemo napraviti korak dalje te ćemo otvoriti 'Narodne kavane'. Ondje će i mladi i stari moći doći kako bi sjeli i uz besplatnu kavu, kolače i čaj listali novine ili čitali knjigu", kazao je Erdogan na predizbornom skupu u jugoistočnoj pokrajini Hatay.

"Narodne kavane bit će ispunjene knjigama i otvorene 24 sata", istaknuo je Erdogan.

Kultura ispijanja čaja i kave u Turskoj stara je stotinama godina, a 2013. godine UNESCO je na popis nematerijalnoga kulturnog dobra dodao poseban način pripreme turske kave, nazvavši taj postupak simbolom prijateljstva i gostoljubivosti.

Erdoganovo obećanje jedno je od najneobičnijih predizbornih obećanja, a uslijedilo je samo dva tjedna prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close