Županija Sarajevo

Mustafa Busuladžić bit će maknut iz imena sarajevske škole

Prije više od godinu dana Skupština Županije Sarajevo usvojila Prijedlog odluke da se Osnovna škola ''Dobroševići'' preimenuje u ''Mustafa Busuladžić''.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2018. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Skupštine Županije Sarajevo nakon više od sat vremena rasprave su sa 18 glasova ''za'', šest ''protiv'' i tri ''suzdržana'' donijeli odluku o stavljanju izvan snage Odluke o izmjeni naziva osnovnoj školi na području općine Novi Grad, a radi se o OŠ ''Mustafa Busuladžić'' (OŠ ''Dobroševići'').

Skupština ŽS-a je u nastavku sjednice donijela odluku o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za realizaciju projekta ''Energetska efikasnost za BiH'' i to za tri škole.

Na današnjoj sjednici je Skupština ŽS-a prihvatila i inicijativu za smjenu predsjednika i Skupštine KJP ZOI '84.

Forto: Poništenje odluke o imenovanju škole po Busuladžiću civilizacijska pobjeda

''Vrlo je važno da potičemo i promoviramo ispravne vrijednosti u društvu gdje god to možemo. Smatram ovo civilizacijskom pobjedom i ponosan sam što sam dio onih istrajnih u borbi za istinu i pravdu koji nisu šutjeli i upornim upiranjem prsta u ovu anomaliju na kraju i utjecali da se krene ka njezinom rješenju'', rekao je Edin Forto, potpredsjednik Naše stranke i njezin zastupnik u Skupštini Županije Sarajevo, priopćeno je iz Naše stranke.

Iz te stranke podsjećaju da je prije više od godinu dana Skupština Županije Sarajevo usvojila Prijedlog odluke da se Osnovna škola ''Dobroševići'' preimenuje u ''Mustafa Busuladžić''. U međuvremenu je prosvjednom notom i Veleposlanstvo Izraela upozorilo BiH da je škola nazvana po ''kontroverznoj i antisemitskoj osobi''.

Kopirati
Drag cursor here to close