Mostarski SDA u Sarajevu

Izetbegović: Izbori u Mostaru važni za sveukupne državne odnose

Bilo je riječi o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.
Vijesti / Politika | 02. 12. 2020. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mušić, Guzin i Marić u Sarajevu na razgovoru kod Izetbegovića

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i generalni tajnik SDA Halid Genjac razgovarali su danas s predsjednikom SDA HNŽ-a Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru, prvenstveno za građane Mostara, koji će prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temeljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku kantonalnoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stupanj jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća, priopćeno je iz SDABiH.

Kopirati
Drag cursor here to close